RvB-milieu
Algemeen
Milieu-
  vergunningen
Management-
  systemen

Onderwerpen
Adres


Stuur e-mail
Maatwerk in milieuvergunningen
Voor zowel bedrijven als overheidsinstanties is de procedure rondom de aanvraag van een milieuvergunning bepaald geen sinecure. De belangen aan beide zijden zijn immers groot: het bedrijf wil zo snel mogelijk een deugdelijke vergunning, terwijl de overheidsinstantie haar milieudoelstellingen wil realiseren.

Een complicerende factor in dit proces is dat de betrokkenen lang niet altijd oog hebben voor elkaars belangen en bovendien elkaars taal niet spreken. De gevolgen: een onjuiste vergunningaanvraag, een slechte vergunning en ontevreden gesprekspartners.

In de filosofie van RvB-milieu is het vooroverleg bij uitstek hét instrument om tot een voor beide partijen plezierig én effectief resultaat te komen. Als bedrijf en overheid bereid zijn tijdens het vooroverleg hun nek uit te steken voor een kwaliteitsvergunning, kunnen onnodige (in)spanningen en vertragingen in een verdere procedure voorkomen worden. Een doordacht en op maat gevoerd vooroverleg brengt de specifieke belangen van beide partijen immers bij elkaar. De resultaten: de juiste vergunningaanvraag, de goede vergunning en tevreden gesprekspartners.

Bij RvB-milieu spreken we de taal van zowel bedrijven als overheden. Bovendien kennen én respecteren we hun beider belangen. Of het daarom gaat om advisering, training of uitvoering op het gebied van milieuvergunningen, u bent bij RvB-milieu aan het juiste adres.